Clatite cu dovlecei si branza

/ / Modificat: 2025-01-28
Clatite cu dovlecei si branza

Clatitele au o istorie bogata si au ramas un deliciu culinar extrem de apreciat chiar si in zilele noastre. De-a lungul istoriei, bucatarii, de la cei din Grecia Antica pana la artizanii contemporani, le-au schimbat compozitia si aspectul, mentinandu-le astfel in topul mancarurilor preferate de gurmanzii din toata lumea. De cele mai multe ori cand spunem clatite ne gandim la desert pentru ca ele sunt umplute cu ceva dulce, insa astazi va propun o reteta de clatita aperitiv cu dovlecei si branza.

Ingrediente:

- 2 dovlecei rasi

- 250 gr de faina

- 1 lingurita de cimbru

- jumatate de lingurita de turmeric

- jumatate de lingurita de cumin

- 1 catel de usturoi zdrobit

- 1 ligura de patrunjel proaspat , tocat fin

- 1 lingurita de ghimbir ras

- 1 ou batut

- sare si piper dupa gust

- 1 lingura de ulei de floarea soarelui

- 400 -500 ml apa

- 1 lingura de parmezan ras

- 200 gr de branza de capra sau ce alta branza doriti pentru umplutura

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator, pui dovleceii rasi si scursi foarte bine. Adaugi faina, cimbrul, turmericul, cuminul, ghimbirul, usturoiul si patrunjelul si amesteci bine. Torni treptat apa pana cand ajungi la consistenta obisnuita a unui aluat de clatite. E posibil sa ai nevoie de mai multa apa sau de mai putina, in functie de faina. Torni si oul batut, potrivesti de sare si piper si amesteci pana se omogenizeaza si nu ai niciun cocolos. Ungi cu ulei o tigaie, torni cate un polonic din compozitie, rotind tigaia cat sa se intinda pe toata suprafata. Prajesti catitele pe rand, cate 2-3 minute pe fiecare parte si le scotipe un platou. Umpli clatitele cu crema de branza si parmezan ras, le rulezi si le servesti calde sau reci, dupa preferinte.

Pofta buna!

Sursa foto: freepik

Taguri Clatite cu branza Clatite aperitiv Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre