Coltunasii cu branza de vaci si smantana sunt o gustare delicioasa, ideala pentru orice moment al zilei. Se pregatesc extrem de usor si rapid, iar aroma lor este uimitoare.
Timp de preparare
25 min
Dificultate
usor
Ingrediente
420 g faina
1 ou
350 g branza
2 galbenusuri
110 g unt
samantana
sare
Mod de preparare
Amesteca faina cernuta cu oul si putina apa, pana cand obtii o compozitie omogena. Intinde aluatul obtinut pe blatul de lucru, presarat cu faina, si taie-l in forme micute, rotunde sau dreptunghiulare.
Umple fiecare forma cu branza de vaci amestecata cu galbenusuri si sare. Lipeste apoi coltunasii la capete si pune-i la fiert in apa clocotita cu sare.
Lasa-i sa fiarba 15 minute, apoi scurge-i bine. Serveste coltunasii cu branza de vaci calzi, cu smantana proaspata.