Crevetii in crusta crocanta pot fi atat un aperitiv delicios, cat si un fel principal foarte satios. Se gatesc foarte simplu si sunt o reteta ideala pentru cei care prefera fructele de mare in general.
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
10 creveti mari
5 linguri faina alba
1 lingura faina de grau integral
2 linguri seminte de dovleac
1/2 pahar de apa minerala
1 lingurita rasa busuioc uscat
sare si piper
1/2 litru ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare
Spala crevetii si curata-i. Zdrobeste cu o rasnita semintele de dovleac si pune-le intr-o farfurie. Apoi, amesteca cele doua tipuri de faina cu apa minerala pana cand obtii o crema subtire.
Condimenteaza acest amestec cu un varf de cutit de sare, un strop de piper si busuiocul uscat. Tavaleste crevetii prin aceasta compozitie, apoi prin semintele maruntite si prajeste-i in ulei inchins.
Poti sa ii servesti calzi, cu un sos picant sau cu o salata de andive si portocala.