Croque Monsieur este o reteta frantuzeasca care descrie un sandvis pretentios! Gustul deosebit il face unul dintre cele mai savurate preparate ale francezilor! Iata o varianta simpla a celebrei retete!
Foto: simplyrecipes.com
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
3 felii groase de paine
3 felii mai groase de sunca feliata
1 1/2 linguri de mustar
3 felii de cascaval
50 g unt
100 ml lapte
2 albusuri
putin ulei de masline
Mod de preparare
Taie fiecare felie de paine pe jumatate (pe lung), dar nu pana la capat, ci doar pana spre final, formand doua felii legate, ca un buzunarel.
Unge feliile cu unt, pe interior, si apoi cu mustar. Pune o felie de sunca si una de cascaval, una peste alta.
Fa acelasi lucru cu fiecare dintre cele trei felii de paine.
Apoi, amesteca laptele cu albusurile intr-un bol si inmoaie in acest amestec sandvisurile-buzunaras pe ambele parti.
Incinge bine o tava cu putin ulei de masline si pune sandvisurile la prajit. Lasa-le cam trei minute pe fiecare parte.
Se servesc calde.
Tipul bucatariei
frantuzeasca