Dovleceii cu branza se servesc ca aperitiv cald, fiind un preparat simplu de sezon.
Foto: feelslikehomeblog.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 dovlecei
150 g branza de vaci
100 g telemea de vaca
100 g smantana
2 linguri pesmet
sare
1 legatura marar tocat
30 g unt
Mod de preparare
Curata coaja dovleceilor, apoi taie-i pe vertical in doua jumatati. Cu o lingurita le scoti miezul, pe care il pastrezi deoparte.
Pune apa la fiert cu putina sare, iar cand clocoteste apa, lasi dovleceii sa fiarba 5 minute.
Scoate dovleceii si pune-i intr-o strecuratoare sa se scurga.
Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu pesmet.
Prepara umplutura astfel: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei, se adauga pesmetul, ouale, sarea si mararul tocat. Omogenizeaza compozitia si umple dovleceii.
Pune tava in cuptorul incalzit si las-o pana se rumenesc dovleceii (circa 40 de minute).
Tipul bucatariei
Internationala