Dovleceii pane reprezinta unul din cele mai apreciate aperitive de pe perioada verii si se servesc simpli sau cu sos de smantana si usturoi.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
usor
Ingrediente
4-5 dovlecei
5 linguri faina
1 ou mare
1/4 plic praf de copt
sare, piper
200 ml apa minerala
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Taie dovleceii felii groase de o jumatate de centimetru. Sareaza feliile de dovlecel pe ambele parti, apoi aseaza-le pe servete de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit excesul de apa. Ulterior, presara si putin piper peste dovlecei.
Pregateste aluatul. Amesteca oul cu apa, faina, praf de copt si amesteca pana ce obtii un aluat omogen. Trebuie sa obtii un aluat asemanator cu cel de clatite.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie, apoi trece feliile de dovlecel prin putina faina si prin aluat. Pune feliile de dovlecel la prajit in uleiul incins si rumeneste-le pe ambele parti.
Scoate dovleceii pe servete absorbante, ca sa se scurga uleiul.
Serveste dovleceii calzi.
Tipul bucatariei
Internationala