Dovlecei umpluti

/ / Modificat: 2014-05-14
Dovlecei umpluti

Dovleceii umpluti sunt un aperitiv spectaculos pentru mesele si gustarile familiei tale, dar si pentru servirea musafirilor, la o petrecere. Se prepara rapid si cu ingrediente uzuale, pe care le ai oricand in casa, devenind astfel alegerea perfecta pentru o masa rapida!

Timp de preparare

25 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

2 dovlecei mari, taiati in cate 3 bucati

300 g telemea (vaca, oaie, capra etc.)

150 g mozzarela (sau cascaval)

7-8 rosii cherry

1/2 ardei gras rosu

1 legatura marar proaspat

oregano uscat

sare

piper  

Mod de preparare

Scobeste bucatile de dovlecei, apoi prajeste-i putin intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline sau putin unt, pana se inmoaie usor. Scoate-i pe un servetel asezat pe un platou, pentru a absorbi grasimea, iar intre timp prepara umplutura.

Zdrobeste intr-un bol branza si mozzarela, adauga ardeiul, rosiile si mararul. Umple dovleceii cu umplutura, avand grija sa nu iasa pe partea cealalta.

Asaza dovleceii umpluti intr-un vas de iena si baga-i la cuptor, 10-15 minute, pana cand branza se topeste si se gratineaza usor.

Taguri Dovlecei umpluti Retete aperitive

Articole recomandate

Citeste si despre