Dovleceii umpluti cu branza sunt un aperitiv delicios si foarte usor de preparat. Invitatii si familia ta vor fi incantati si vor aprecia cu siguranta ideea ta savuroasa.
Timp de preparare
50 min
Dificultate
usor
Ingrediente
3 dovlecei
150 g branza de vaci
200 g branza telemea
150 g smantana
2 oua
2 catei de usturoi
marar
sare si piper
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180 grade Celsius si pune mai multa apa la fiert, cu putina sare. Curata dovleceii de coaja si taie-i pe jumatate, pe lungime. Apoi scoate-le miezul din mijloc si opareste-i timp de 3-4 minute si lasa-i sa se scurga.
Separat, amesteca telemeaua rasa, branza de vaci si smantana cu un pic de piper pana obtii o pasta omogena. Adauga apoi ouale si amesteca bine. La final, adauga si usturoiul, mararul taiat marunt si umple dovleceii cu aceasta compozitie.
Aseaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor 35-40 de minute. Lasa-i sa se raceasca si serveste-i cu putina samantana deasupra.