Focaccia este un preparat italienesc delicios, care insoteste, pe post de garnitura, o multime de salate specifice si poate fi savurata la o multime de feluri principale. Iata o reteta foarte simpla!
Foto: evernewrecipes.com
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g faina
1 plic de drojdie
300 ml apa calduta
3 linguri de ulei de masline
oregano
zahar
sare
Mod de preparare
Pune putina faina intr-un bol si amestec-o cu praful de drojdie, oregano, putina sare si cu o lingura rasa de zahar. Adauga putina apa si amesteca bine ingredientele, apoi lasa compozitia la dospit, intr-o zona calda a bucatariei.
Dupa ce a crescut, toarna compozitia crescuta peste restul de faina si adauga uleiul de masline. Toarna apa treptat si amesteca pana devine aluat.
Aluatul trebuie sa aiba in final o consistenta omogena si lipicioasa. Lasa si aluatul sa creasca cam 30 de minute.
Intinde apoi painici mici, rotunde si plate, pune-le in tava, presara inca putin oregano si ulei de masline si baga-le la copt, in cuptorul incins. Lasa-le pana cand se rumenesc usor deasupra.
Cand scoti focaccia din cuptor, acoper-o intr-un prosop si serveste-o cat este calduta.
Tipul bucatariei
italiana