Specifica bucatariei italiene, painea de tip foccacia poate fi preparata atat simpla, cat si cu diverse toppinguri.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
400 g faina
25 g drojdie
400 g branza moale
7 linguri ulei
2 lingurite sare
300 ml apa
Mod de preparare
Amesteca faina cu sarea, adauga uleiul, apa amestecata cu drojdia si 5 linguri de ulei.
Framanta bine acest aluat, apoi pune-l la crescut intr-un loc caldut, circa o ora.
Intinde aluatul bine, apoi aseaza-l intr-o tava unsa cu restul de ulei, intinde deasupra branza rasa, apoi, din loc in loc presara sare.
Inteapa foccacia cu o furculita, apoi pun-o la copt, la 200 de grade, circa 25 de minute.
Trucuri
Pentru o aroma deoasebita, presara deasupra aluatului, inainte sa il pui la copt si frunzulite de rozmarin proaspat.
Tipul bucatariei
Italiana