Frigarui cu legume si tofu, servite cu un sos pesto aromat

/ / Modificat: 2025-03-13
Frigarui cu legume si tofu, servite cu un sos pesto aromat

Aveti mai jos o idee de un pranz pentru o persoana lacto-vegetariana, frigarui cu legume si tofu, la care adaugati un delicios pesto de leurda. O idee minunata , mai ales in perioada postului, cum suntem acum.

Ingrediente

Pentru frigarui:

  • 1 pachet de tofu (preferabil ferm, scurs bine si taiat cuburi)

  • 1 ardei gras rosu (kapia)

  • 1 ardei gras galben (kapia)

  • 1 ardei gras verde (kapia)

  • 1 dovlecel zucchini (taiat rondele de ~1 cm grosime)

  • 10-12 ciuperci champignon mici (intregi sau taiate in jumatate, daca sunt mai mari)

  • 1 ceapa rosie (taiata in bucati mai mari)

  • 10-12 rosii cherry

  • 2 linguri ulei de masline

  • 1 lingurita sare

  • ½ lingurita piper

  • 1 lingurita boia afumata (optional)

  • ½ lingurita usturoi granulat (optional)

  • bete pentru frigarui (daca sunt din lemn, lasa-le la inmuiat 15 minute in apa)

Mod de preparare

  1. Pregatirea ingredientelor:

    • Taiati tofu in cuburi si lasati-l la scurs pe un prosop de hartie.

    • Taiati legumele in bucati potrivite pentru frigarui.

    • Amestecati legumele si tofu intr-un bol mare, adaugati uleiul de masline, sare, piper, boia si usturoi granulat. Amestecati bine.

  2. Asamblarea frigaruilor:

    • infigeti alternativ legumele si tofu pe betele de frigarui, astfel incat sa fie colorate si echilibrate.

  3. Gatirea frigaruilor:

    • Pe grill/gratar: Gatiti frigaruile pe un gratar incins 10-12 minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.

    • in tigaie grill: Prajiti-le la foc mediu, rotindu-le din cand in cand, pana devin usor rumenite.

    • La cuptor: Coaceti-le la 200°C pentru 15-20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului.

Pesto de leurda

Ingrediente:

  • 360 g leurda (spalata si scursa bine)

  • 150 g amestec de nuci (fulgi de migdale + nuci sau orice oleaginoase preferi)

  • 100 g parmezan (sau fulgi de drojdie inactiva pentru varianta vegana)

  • 200 ml ulei de floarea-soarelui presat la rece

  • sare (dupa gust)

  • zeama de lamaie (dupa gust, aprox. 1-2 linguri)

Mod de preparare:

  1. Pune leurda, nucile si parmezanul intr-un blender sau robot de bucatarie.

  2. Adauga jumatate din ulei si incepe sa mixezi. Adauga treptat restul de ulei, mixand pana obtii o consistenta cremoasa.

  3. Potriveste de sare si zeama de lamaie dupa gust. Daca vrei un pesto mai lichid, poti adauga putin ulei sau apa.

  4. Transfera pesto-ul intr-un borcan si pastreaza-l la frigider. Se poate conserva cateva zile.

Asamblare si servire:

  • Serveste frigaruile cu acest pesto aromat, fie ca dip, fie uns peste frigarui inainte de servire.

  • Optional, poti adauga si cateva seminte de pin sau extra nuci crocante deasupra pentru un plus de textura.

Pofta buna!

Sursa: www.laurafrunza.com

Sursa foto: freepik

 

 

Taguri Frigarui Legume Post

Articole recomandate

Citeste si despre