Frittata italiana este un preparat savuros si gustos, numai bun pentru vara, datorita legumelor si ingredientelor "usoare" pe care le inglobeaza in el. Daca te-ai saturat de omleta obisnuita de zi cu zi, incearca acest preparat italian rapid si sanatos!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
4 oua
6 albusuri
1/2 cana de branza rasa Pecorino Romano
1 lingura de salvie proaspat tocata
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1 dovlecel mic (zucchini) feliat
2 fire de ceapa verde, tocate
1 lingurita de ulei de masline
1 rosii prunisoare, feliate foarte subtire
Mod de preparare
Amesteca albusurile cu ouale, 3/4 din cantitatea de branza, salvia, sarea si piperul intr-un bol si lasa-le deoparte. Soteaza dovlecelul si ceapa intr-o tigaie cu ulei timp de 2 minute. Adauga amestecul de oua si branza peste legume, acopera tigaia si lasa frittata pe foc aproximativ 4-6 minute sau pana cand ouale sunt aproape gata.
Cu un minut inainte de a stinge focul, pune feliile de rosii deasupra si acopera din nou tigaia. Mai lasa frittata pe foc inca 2-3 minute, apoi tai-o in sferturi si serveste-o calda celor dragi.