Frittata italiana

/ / Modificat: 2014-07-23
Frittata italiana

Frittata italiana este un preparat savuros si gustos, numai bun pentru vara, datorita legumelor si ingredientelor "usoare" pe care le inglobeaza in el. Daca te-ai saturat de omleta obisnuita de zi cu zi, incearca acest preparat italian rapid si sanatos!

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

usor  

Ingrediente

4 oua

6 albusuri

1/2 cana de branza rasa Pecorino Romano

1 lingura de salvie proaspat tocata

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper

1 dovlecel mic (zucchini) feliat

2 fire de ceapa verde, tocate

1 lingurita de ulei de masline

1 rosii prunisoare, feliate foarte subtire

Mod de preparare

Amesteca albusurile cu ouale, 3/4 din cantitatea de branza, salvia, sarea si piperul intr-un bol si lasa-le deoparte. Soteaza dovlecelul si ceapa intr-o tigaie cu ulei timp de 2 minute. Adauga amestecul de oua si branza peste legume, acopera tigaia si lasa frittata pe foc aproximativ 4-6 minute sau pana cand ouale sunt aproape gata.

Cu un minut inainte de a stinge focul, pune feliile de rosii deasupra si acopera din nou tigaia. Mai lasa frittata pe foc inca 2-3 minute, apoi tai-o in sferturi si serveste-o calda celor dragi.

Articole recomandate

Citeste si despre