Fursecurile sarate de cartofi sunt un aperitiv delicios, usor de preparat, perfect pentru mesele festive, asa ca poti sa le pregatesti cu incredere chiar si pentru masa de Craciun sau Revelion.
Timp de preparare
40 min
Dificultate
usor
Ingrediente
360 g cartofi fierti
10 g unt
25 g parmezan
sare si piper
sunca
crema de branza
1 ou
Mod de preparare
Fierbe mai intai cartofii cu doua lingurite de sare. Lasa-i sa se raceasca, apoi decojeste-i si paseaza-i. Adauga peste ei oul, untul, parmezanul ras, sarea si piperul si amesteca compozitia pana cand se omogenizeaza. Umple un pos cu sprit cu piureul obtinut si formeaza fursecuri direct in tava tapetata cu hartie de copt.
Da apoi tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand fursecurile capata o nuanta aurie deasupra. Dupa ce le scoti din cuptor decoreaza fursecurile cu cerculete de sunca si cascaval, unge-le cu crema de branza si inchide-le cu alt fursec.