Galuste de cartofi cu prune sunt gustoase si foarte aromate. Se prepara usor si sunt ideale pentru momentele in care ai invitati. Se pot servi cu gem de prune sau dulceata.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg cartofi fierti
sare
4 oua
400 grame faina
40 ml ulei
500 grame pesmet
50 grame zahar
1 lingurita scortisoara
prune
Mod de preparare
Paseaza bine cartofii fierti si amesteca cu uleiul, faina, ouale si praful de sare. Inveleste prunele cu acest aluat si modeleaza galustele.
Adauga-le in apa fiarta cu putina sare. Lasa galustele sa fiarba timp de 10 - 15 minute, pana cand se ridica la suprafata.
Separat, incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste pesmetul. Transfera pesmetul intr-o farfurie si amesteca cu zahar si scortisoara.
Scoate galustele din apa, scurge-le bine si tavaleste-le prin pesmet. Galustele se servesc ca atare sau cu gem de prune.
Tipul bucatariei
Bucatarie romaneasca