Galuste de cartofi cu prune

/ / Modificat: 2013-04-15
Galuste de cartofi cu prune

Galuste de cartofi cu prune sunt gustoase si foarte aromate. Se prepara usor si sunt ideale pentru momentele in care ai invitati. Se pot servi cu gem de prune sau dulceata.

Timp de preparare

 60 minute

Dificultate

Mediu  

Ingrediente

 1 kg cartofi fierti

sare

4 oua

400 grame faina

40 ml ulei

500 grame pesmet

50 grame zahar

1 lingurita scortisoara

prune

Mod de preparare

 Paseaza bine cartofii fierti si amesteca cu uleiul, faina, ouale si praful de sare. Inveleste prunele cu acest aluat si modeleaza galustele.

Adauga-le in apa fiarta cu putina sare. Lasa galustele sa fiarba timp de 10 - 15 minute, pana cand se ridica la suprafata.

Separat, incinge putin ulei intr-o tigaie si caleste pesmetul. Transfera pesmetul intr-o farfurie si amesteca cu zahar si scortisoara.

Scoate galustele din apa, scurge-le bine si  tavaleste-le prin pesmet. Galustele se servesc ca atare sau cu gem de prune.

Tipul bucatariei

 Bucatarie romaneasca

Taguri Galuste Prune Cartofi Sare Oua Faina Pesmet Zahar Scortisoara

Articole recomandate

Citeste si despre