Gogoselele cu cartofi sunt un preparat delicios, care poate fi savurat ca gustare, desert sau ca garnitura, alaturi de un fel principal!
Timp de preparare
120 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
4-5 cartofi
150 g smantana sau lapte
2-3 galbenusuri
60 g drojdie
40 g unt
faina (cat cuprinde)
sare
Mod de preparare
Curata cartofii si pune-i la fiert, taiati cubulete. Dupa fierbere, scurge apa si piseaza-i ca pe piure.
Lasa cartofii sa se raceasca un pic, apoi adauga, pe rand, laptele caldut, drojdia dizolvata in putin lapte, untul topit, galbenusurile, sarea si putina faina. Amesteca bine aluatul si mai adauga faina treptat, astfel incat sa se obtina un aluat nici prea moale, nici prea tare, ci incat sa se poata intinde ca foaie.
Intinde o foaie groasa si formeaza gogosele rotunde cu ajutorul gurii unui pahar, pe care pui faina inainte. Pot fi facute si sub forma de bulgarasi, direct din aluat. Gogoselele formate se lasa la crescut cam o jumatate de ora.
Pune ulei la incins intr-o tigaie. Pune, pe rand, gogoselele si intoarce-le cand pe-o parte, cand pe alta, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
Foto: everybodyeatsnews.com
Trucuri
Gogosile cu cartofi se pot servi si ca desert, daca adaugi putin zahar si un pliculet de zahar vanilat, iar apoi le servesti cu dulceata, gem sau marmelada.