Langosul este un fel de gogoasa, dar cu sare, care se umple de obicei cu branzica sau carne tocata si care este pe placul tuturor! Iata o reteta simpla si rapida!
Foto: sprinkleofhungary.blogspot.ro
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
500 g faina
30 g drojdie
350 ml apa
sare
Mod de preparare
Amesteca, intr-un castronel mic, 100 ml de apa calduta cu drojdia si o lingura de faina si lasa amestecul sa creasca, asa cum faci cu maiaua de la cozonac.
Pune restul de faina intr-un castron, amesteca cu sare si ce a mai ramas din apa calduta, adauga compozitia cu drojdie si framanta bine aluatul.
Lasa aluatul la crescut cam 30 de minute. Imparte aluatul in mai multe bile, pe care le asezi frumos pe masa tapetata cu faina.
Pune o tigaie cu ulei la incins si, inainte de a pune langosii la prajit, ia fiecare biluta in mainile unse cu ulei si intinde-o un pic, astfel incat sa dai forma unui langos.
Sfaturi
Langosii se pot umple cu branzica sau aceasta se poate consuma langa ei. De asemenea, pot fi umpluti si cu un amestec de carne tocata cu ceapa si mirodenii.