Ochiurile romanesti (in apa) sunt cunoscute in bucataria internationala si sub numele de oua poche. Prepararea acestora in apa le face sa fie mai sanatoase pentru organism.
Timp de preparare
10 min
Dificultate
usor
Ingrediente
2 oua
1/2 lingurita sare
1 l apa
1 lingura otet
unt topit
Mod de preparare
Pune 1 l de apa la fiert, intr-o oala cu diametrul mai mare, astfel incat ouale sa nu stea inghesuite in timpul fierberii. Adauga sarea si otetul.
Otetul ajuta galbenusul sa stea lipit de albus in timpul prepararii. Cand incepe sa fiarba apa, sparge ouale intr-o farfurie, si pune-le, pe rand, in apa clocotinda, avand grija sa potrivesti focul astfel incat sa fie foarte mic.
Lasa ouale sa fiarba in jur de 3 minute sau pana cand observi ca albusul este coagulat complet. Cu o paleta de bucatarie, scoate ouale cu grija, pe rand, astfel incat sa nu se sparga galbenusurile sau sa se desprinda de albusuri.
Asaza-le pe o farfurie si presara putin unt cat sunt fierbinti, astfel incat sa se topeasca. Daca vrei, poti sa le asezonezi si cu putin piper sau patrunjel.
Tipul bucatariei
Romaneasca