Un tip foarte apreciat de omleta, in special de cei mici, este cea spumoasa. Daca vrei sa pregatesti un mic dejun rapid, alege acest preparat rapid si pufos, excelent pentru a fi servit cu branzeturi diverse sau legume.
Foto: jimcooks.com
Timp de preparare
15 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3-4 oua
smantana
unt
sare, piper
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri si bate-le spuma, apoi adauga galbenusurile, smantana, untul topit, sarea, piperul si amesteca bine.
Pune putin ulei la incins in tigaie (foc mediu) si adauga dupa un minut compozitia. Observa cu atentie cand se incheaga baza si ridic-o de jur imprejur cu o spatula, astfel incat sa curga compozitia moale din mijloc sub omleta si sa se coaguleze.
Daca vrei sa o prajesti si pe partea superioara, rastoarn-o cu latura de deasupra pe o farfurie unsa cu putin ulei si las-o sa alunece usor inapoi in tigaie, pentru a pastra textura aerata.
Mod de servire
Se serveste calda, cu diverse tipuri de branza si cascaval, rosii, castraveti si salata verde.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 157,3 kcal
Carbohidrati: 0,7 g
Grasimi: 12 g
Proteine: 10,7 g