Unul dintre cele mai simple aperitive, ouale umplute cu ton se pregatesc destul de repede, cu minim de efort.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
5 oua fierte
100 g ton
1 lingura maioneza
2 linguri masline, fara samburi
sare
piper
boia
Mod de preparare
Scurge bine zeama de la carnea de ton, faramiteaza-o cu o furculita si apoi pune-o intr-un castron. Adauga maioneza, patrunjelul tocat, caperele, maslinele tocate si omogenizeaza foarte bine aceste ingrediente.
Taie ouale fierte astfel incat sa fie zimtate, in doua jumatati egale. Scoate cu grija galbenusul.
Faramiteaza galbenusurile de oua si adauga-le in compozitia de umplutura. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Apoi umple jumatatile de ou cu umplutura de ton. Decoreaza ouale cu putin praf de boia.
Serveste ouale dupa ce au stat minim 30 de minute la rece, la frigider.
Tipul bucatariei
Internationala