Oua umplute, reteta mamei

/ / Modificat: 2025-04-05
Oua umplute, reteta mamei

Reteta de oua umplute poate fi adaptata si pentru cei mici, incepand cu varsta de 10 luni, cu conditia ca bebelusul sa fi fost deja familiarizat cu oul si sa mestece bine alimentele. Pentru copiii mici, se recomanda sa se ofere doar pasta de umplutura, fara albus, si fara maioneza cu ou crud, din cauza riscului de Salmonella.  Ca intotdeauna, este bine sa discutati cu medicul pediatru inainte de a introduce astfel de preparate in alimentatia copilului.

Ingrediente:

  • 5 oua – fierte 10 minute

Pentru umplutura:

  • 4 galbenusuri fierte (din cele 5)

  • 50 g pate (1/2 cutie mica) – se poate folosi pate natural cu ficat de curcan

  • 1/4 gogosar in otet

  • 5-7 frunze de patrunjel

  • 2 linguri de zeama de lamaie (aprox. zeama unei jumatati de lamaie)

  • Sare

  • Piper

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus de ou fiert (din cele 5 fierte)

  • 1 galbenus de ou crud

  • 1 lingurita de mustar

  • 2 lingurite zeama de lamaie

  • 80 ml ulei de floarea soarelui

Pentru sos:

  • Maioneza (preparata din ingredientele de mai sus)

  • 140g – 150g smantana (clasica sau fermentata) – un pahar mic

  • 30 ml apa minerala

  • Sare

  • Verdeturi si boia de ardei (optional, pentru decor)


Mod de preparare:

  1. Fierberea oualor: Fierbe ouale timp de 10 minute, apoi raceste-le in apa rece si curata-le de coaja.

  2. Pregatirea umpluturii:

    • Taie ouale pe jumatate si scoate galbenusurile.

    • Pastreaza 4 galbenusuri pentru umplutura si 1 pentru maioneza.

    • Paseaza galbenusurile impreuna cu pateul, gogosarul tocat marunt, frunzele de patrunjel tocate, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine pana obtii o pasta fina.

  3. Pregatirea maionezei:

    • Paseaza galbenusul fiert cu cel crud, adauga mustarul si zeama de lamaie.

    • Amesteca bine si incepe sa adaugi uleiul treptat, in fir subtire, amestecand continuu pana obtii o maioneza cremoasa.

  4. Prepararea sosului:

    • Amesteca maioneza cu smantana si apa minerala pana obtii o compozitie fina si usor fluida.

    • Adauga sare dupa gust.

  5. Asamblare:

    • Umple albusurile cu pasta pregatita si asaza-le intr-un platou.

    • Toarna sosul de smantana cu maioneza peste oua.

    • Optional, decoreaza cu verdeturi tocate si un praf de boia dulce sau iute.


Pofta buna!

Sursa: www.laprajiturela.ro

Sursa foto: freepik

Taguri Oua umplute Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre