Delicioasele pachetele cu peste sunt un mod grozav de a introduce in meniul familiei acest tip de carne foarte sanatos, intr-o forma apetisanta pana si pentru cei mai pretentiosi degustatori. Le poti servi si ca aperitiv la petrecerile organizate acasa, intrucat merg de minune impreuna cu vinul alb.
Timp de preparare
40 de minute
Dificultate
medie
Ingrediente
800 g file de peste (poti alege tipul preferat)
10 masline
1 ceapa medie
500 g ardei rosii
200 g rosii cherry
500 g ardei verzi
3 catei de usturoi
condimente: piper, sare, oregano
ulei de masline
Mod de preparare
Decupeaza dreptunghiuri din hartie de copt in dimensiunea pe care doresti sa o aiba fiecare pachetel (circa 20x30 cm) si pune pe mijlocul acestora cate o bucata de file de peste, apoi asezoneaza carnea cu sare si piper.
Separat, taie ardeii, rosiile si ceapa in felii subtiri si amesteca legumele intr-un bol mare. Asezoneaza-le cu usturoiul zdrobit si cu condimentele, apoi adauga putin ulei de masline.
Acopera fiecare file de peste cu amestecul din legume si presara deasupra masline tocate fin. Strange dreptunghiurile taiate la colturi, astfel incat sa formezi cate o "barcuta". Lasa totul la copt timp de 20 de minute. Pachetelele cu peste se servesc cu cartofi natur sau salate acrisoare.