Pasta de leurda este un preparat hranitor si delicios, care poate fi consumat atat ca mancare de sine statatoare, pe paine prajita sau pe bruschete, cat si ca dressing pentru salate si aperitive din carne, peste sau legume.
Timp de preparare
10 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g leurda
250 ml ulei de masline
200 g seminte de floarea soarelui
1-2 ardei iuti verzi (dupa gust)
6 firicele de menta proaspata
3-4 frunze de salvie proaspata
3-4 fire de patrunjel
5-6 frunze de busuioc proaspat
1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingurita oregano uscat
sare
piper
Mod de preparare
Adauga leurda, semintele, verdeturile si ardeiul iute curatat in prealabil de seminte in blender si mixeaza-le pana obtii o pasta. Adauga apoi treptat uleiul de masline, amestecand incontinuu, iar la final, asezoneaza totul cu sare, piper, cimbru si oregano.
Pune pesto-ul sau pasta intr-un borcan sau recipient de sticla, inchide-o bine cu capac sau acoper-o cu folie alimentara si bucura-te de gustul ei racoritor si savuros zile in sir.