Pate din ficat de pui facut in casa. Reteta simpla si rapida

/ / Modificat: 2025-01-10
Pate din ficat de pui facut in casa. Reteta simpla si rapida

Pateul din ficat de pui este un preparat apreciat pentru textura sa fina si gustul savuros, fiind o sursa valoroasa de nutrienti esentiali pentru sanatate. Prepararea acestuia in casa aduce numeroase beneficii, mai ales atunci cand vine vorba despre alimentatia copiilor.

Ficatul de pui este un aliment bogat in nutrienti esentiali, cum ar fi:

  • Fier, esential pentru producerea de hemoglobina si prevenirea anemiei. Acesta mineral este deosebit de important pentru copii, mai ales in perioada de crestere.
  • Vitamina A, care contribuie la sanatatea ochilor, a pielii si la intarirea sistemului imunitar.
  • Proteinele de calitate, care ajuta la dezvoltarea si regenerarea tesuturilor.
  • Vitaminele din complexul B, cum ar fi B12, care sustine sanatatea sistemului nervos si a celulelor sanguine.

Pateul de ficat de pui este, de asemenea, usor de digerat, facandu-l potrivit pentru persoanele cu un sistem digestiv sensibil. In plus, textura sa cremoasa il face ideal pentru a fi integrat in diverse retete sau pentru a fi servit simplu, pe paine.

De la ce varsta ii putem da copilului pate din ficat de pui

Introducerea pateului de ficat de pui in alimentatia copiilor trebuie facuta cu atentie, respectand recomandarile pediatrului. In general, ficatul de pui poate fi introdus in alimentatia bebelusilor de peste 8 luni sub forma de piure fin, dar doar in cantitati mici si cu moderare. Dupa varsta de 1 an, pateul de ficat de pui facut in casa, fara sare sau condimente iritante, poate deveni o optiune de gustare sanatoasa pentru copii.

Ingrediente pentru pate din ficat de pui de casa

  • 500 g ficat de pui;
  • 100 g unt;
  • 100 ml smantana lichida;
  • 5 linguri ulei;
  • 3 cepe tocate;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • sare.

Mod de preparare pate din ficat de pui de casa

  • Curata ficatul de nervuri si grasime si pune-l la calit intr-un amestec de ulei si unt. Untul da aroma, iar uleiul impiedica arderea untului;
  • Adauga ceapa tocata;
  • Pentru aroma, poti adauga condimentele voastre preferate (patrunjel, marar, ierburi uscate) si usturoiul pisat. Acesta se potriveste perfect cu ficatul si confera un gust minunat pateului;
  • Pentru a obtine pateul de ficat de pui, poti folosi un mixer vertical, un blender sau un robot de bucatarie. Paseaza bine foarte bine totul pentru a obtine o pasta fina;
  • Adauga untul la temperatura camerei si smantana dulce putin cate putin. In functie de consistenta dorita, adauga mai multa sau mai putina smantana.

Iata si un clip cu instructiunile si modul de preparare pentru reteta de pate de ficat de pui de la Jamila Cuisine: 

Taguri Alimentatia copilului

Articole recomandate

Citeste si despre