Pateul tartinabil de somon este un aperitiv gustos si satios care poate fi inclus si in meniul de Revelion! Iata cum il prepari.
Timp de preparare: 30 de minute
Dificultate: usoara
Ingrediente
200 g file de somon proaspat
200 g crema de branza
1/2 ceapa rasa
1 lingurita de hrean ras in otet sau de pasta de hrean
zeama de la 1/2 lamaie
patrunjel
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
Prajeste bucatile de file de somon intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Cand este gata, stoarce sucul de la o jumatate de lamaie peste si lasa somonul la racit. Cand pestele s-a racit, amesteca-l cu crema de branza, hreanul, cativa stropi de zeama de lamaie si ceapa rasa pana se omogenizeaza, dupa care adauga putin patrunjel tocat.
Da pateul tartinabil de somon la rece timp de cateva ore si serveste-l alaturi de felii crocante de paine prajita.