Tot mai multe gospodine aleg sa pregateasca pateul de ficat acasa, pentru ca se tem de conservantii alimentari. Noi iti propunem o reteta savuroasa de pateu de ficat cu ciuperci.
Foto: datz4foodies.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg ficatei de pui
1/2 kg ciuperci
2 cepe mici
300 g unt
sare
piper
verdeata
Mod de preparare
Curata, spala si taie in bucati mari ciupercile. Intr-o tigaie tip wok, pune la topit doua linguri de unt, apoi adauga ceapa taiata in sferturi, ciupercile si ficateii spalati.
Adauga peste aceste ingrediente si doua linguri de apa. Acopera totul cu un capac si lasa la inabusit circa 15 minute.
Cand nu mai ramane apa, ia tigaia de pe foc si lasa ingredientele la racit. Da totul prin masina de tocat, apoi pune untul intr-un castron si freaca-l spuma. Adauga pasta de ficatei si ciuperci, apoi potriveste amestecul de gust cu sare si piper.
Pune pateul in recipiente cu capac, pe care le pastrezi in frigider.
Decoreaza pasta de ficatei cu verdeata proaspata.