Placinta cu branza sarata

/ / Modificat: 2014-01-22
Placinta cu branza sarata

Placinta cu branza sarata se poate servi ca aperitiv, la o masa cu multi invitati sau poate ajunge in pachetelul de scoala al copilului tau.

Foto: aromedinbucatarie.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

250 g branza sarata, de oaie

200 ml sana

200 ml smantana

6 oua

200 g foi de placinta (1/2 pachet)

ulei (pentru uns)

Mod de preparare

Rade branza, amestec-o cu ouale, smantana si sana, astfel incat sa obtii o compozitie fluida.

Intr-o tava mica si adanca, tapetata cu hartie de copt, aseaza o prima foaie de placinta, unsa cu putin ulei, apoi acoper-o cu un polonic din compozitia de lactate.

Procedeaza in acest mod pana la terminarea intregii cantitati de foi de placinta si a compozitiei de branza.

Pune placinta la copt, in cuptorul preincalzit, circa 25 de minute.

Scoate placinta din cuptor cand devine aurie, apoi las-o la racit.

Serveste placinta rece, taiata cubulete.

Trucuri

Tava folosita are dimensiunea de 20x30 cm.

Presara seminte de susan sau in deasupra placintei, inainte de a o baga la copt.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Aperitive

Articole recomandate

Citeste si despre