Placinta cu branza sarata se poate servi ca aperitiv, la o masa cu multi invitati sau poate ajunge in pachetelul de scoala al copilului tau.
Foto: aromedinbucatarie.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
250 g branza sarata, de oaie
200 ml sana
200 ml smantana
6 oua
200 g foi de placinta (1/2 pachet)
ulei (pentru uns)
Mod de preparare
Rade branza, amestec-o cu ouale, smantana si sana, astfel incat sa obtii o compozitie fluida.
Intr-o tava mica si adanca, tapetata cu hartie de copt, aseaza o prima foaie de placinta, unsa cu putin ulei, apoi acoper-o cu un polonic din compozitia de lactate.
Procedeaza in acest mod pana la terminarea intregii cantitati de foi de placinta si a compozitiei de branza.
Pune placinta la copt, in cuptorul preincalzit, circa 25 de minute.
Scoate placinta din cuptor cand devine aurie, apoi las-o la racit.
Serveste placinta rece, taiata cubulete.
Trucuri
Tava folosita are dimensiunea de 20x30 cm.
Presara seminte de susan sau in deasupra placintei, inainte de a o baga la copt.
Tipul bucatariei
Internationala