Ce poate fi mai gustos decat o placinta traditionala cu ceapa multa si telemea de vaca?
Foto: gourmet.com
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
2 linguri ulei
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
200 ml apa
250 g faina alba
1 lingurita drojdie uscata
Umplutura
4 fire ceapa verde
200 gr telemea (branza sarata)
Suplimentar
400 ml ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Framanta un aluat din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la dospit, intr-un loc cald, pentru circa 50 de minute.
Intre timp, pregateste umplutura. Da branza pe razatoare, apoi amestec-o cu ceapa tocata marunt. Imparte aluatul in 10 bucati de dimensiuni aproximativ egale, intide-le sub forma de cerc, apoi umple-le cu compozitia de branza.
Inchide placinta sub forma unui semicerc si pune-le la prajit, in uleiul incins.
Lasa placintele la scurs, pe servete de bucatarie.
Tipul bucatariei
Internationala