Placinta cu ceapa si telemea de vaca

/ / Modificat: 2012-07-25
Placinta cu ceapa si telemea de vaca

Ce poate fi mai gustos decat o placinta traditionala cu ceapa multa si telemea de vaca?

Foto: gourmet.com

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

2 linguri ulei

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita zahar

200 ml apa

250 g faina alba

1 lingurita drojdie uscata

Umplutura

4 fire ceapa verde

200 gr telemea (branza sarata)

Suplimentar

400 ml ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Framanta un aluat din ingredientele mentionate, apoi lasa-l la dospit, intr-un loc cald, pentru circa 50 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura. Da branza pe razatoare, apoi amestec-o cu ceapa tocata marunt. Imparte aluatul in 10 bucati de dimensiuni aproximativ egale, intide-le sub forma de cerc, apoi umple-le cu compozitia de branza.

Inchide placinta sub forma unui semicerc si pune-le la prajit, in uleiul incins.

Lasa placintele la scurs, pe servete de bucatarie.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Placinta

Articole recomandate

Citeste si despre