Placinta cu ciuperci si verdeturi se poate servi atat calda, cat si rece, ca aperitiv.
Foto: bbcgoodfood.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 pachet aluat foietaj
1 kg ciuperci
3 linguri patrunjel verde tocat
3 linguri marar tocat
2 cepe verzi maruntite
100 g cascaval
2 oua
1 ceapa alba
2 rosii
2 morcovi
1/2 radacina de telina
sare
piper
Mod de preparare
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei, iar intre timp pregateste umplutura de ciuperci.
Trebuie sa tai ciupercile, morcovii, rosiile, ceapa si telina in cubulete cat mai mici, apoi le calesti cateva minute in ulei de masline. Adauga un plus de gust inainte sa iei legumele de pe foc, presarand sarea si piperul.
Adauga in aceasta compozitie cascavalul ras, verdeturile tocate marunt si un ou, apoi omogenizeaza totul foarte bine.
Imparte foietajul in doua bucati egale. Aseaza o prima bucata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distribuie uniform umplutura, apoi acoper-o cu cea de-a doua foaie.
Unge placinta cu oul ramas.
Optional, poti presara deasupra seminte de susan sau in.
Tipul bucatariei
Internationala