Placinta cu ciuperci si verdeturi

/ / Modificat: 2012-07-27
Placinta cu ciuperci si verdeturi

Placinta cu ciuperci si verdeturi se poate servi atat calda, cat si rece, ca aperitiv.

Foto: bbcgoodfood.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

1 pachet aluat foietaj

1 kg ciuperci

3 linguri patrunjel verde tocat

3 linguri marar tocat

2 cepe verzi maruntite

100 g cascaval

2 oua

1 ceapa alba

2 rosii

2 morcovi

1/2 radacina de telina

sare

piper

Mod de preparare

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei, iar intre timp pregateste umplutura de ciuperci.

Trebuie sa tai ciupercile, morcovii, rosiile, ceapa si telina in cubulete cat mai mici, apoi le calesti cateva minute in ulei de masline. Adauga un plus de gust inainte sa iei legumele de pe foc, presarand sarea si piperul.

Adauga in aceasta compozitie cascavalul ras, verdeturile tocate marunt si un ou, apoi omogenizeaza totul foarte bine.

Imparte foietajul in doua bucati egale. Aseaza o prima bucata intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distribuie uniform umplutura, apoi acoper-o cu cea de-a doua foaie.

Unge placinta cu oul ramas.

Optional, poti presara deasupra seminte de susan sau in.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Ciuperci Placinta

Articole recomandate

Citeste si despre