Un aperitiv foarte gustos, pe care il poti pregati pentru o iesire la picnic sau pentru pachetelul celui mic, placinta cu urda si marar este gata in maxim o ora.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
200 g foi placinta
400 g urda
150 ml iaurt
100 ml lapte
100 g unt
3 oua
1 legatura marar
sare
piper
Mod de preparare
Amesteca urda, iaurtul si ouale, pana obtii o compozitie omogena. Adauga mararul tocat si asezoneaza totul cu sare si piper.
Aseaza jumatate din cantitatea de foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu unt topit si toarna deasupra compozitia de urda.
Acopera totul cu cealalta jumatate de foi. Baga placinta la copt, circa 30 de minute, la 180 de grade.
Imediat dupa ce scoti placinta din cuptor, stropeste-o cu laptele fierbinte.
Portioneaza placinta si las-o la racit, minim 30 de minute.