Placinta cu varza se poate pregati ca aperitiv pentru o masa de weekend.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 varza medie (circa 1,5 kg)
2 cepe medii
2 linguri paste tomate
150 ml ulei
1 pachet foi placinta
1 legatura marar
2 foi cimbru
1 lingurita piper boabe
1 pahar smantana lichida
2 oua
sare
Mod de preparare
Lasa varza la desarat, toac-o fideluta, apoi staorce-o bine de zeama lasata.
Curata ceapa, toac-o marunt si pune-o la calit in ulei incins. Dupa 3-4 minute, adauga varza si caleste compozitia la foc mic, circa 15 minute.
Pune mararul tocat marunt, foile de dafin, piperul boabe si pasta de tomate (diluata in putina apa).
Lasa varza sa fiarba pana se evapora toata zeama.
Imparte foile de placinta in trei parti egale si unge cu ulei fiecare foaie.
Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, aseaza o prima grupare de foi, pune o jumatate din cantitatea de varza calita si intinde-o uniform. Acopera cu a doua grupare de foi, aseza iar un strat de varza calita si, la final, acopera cu cea de-a treia grupare de foi de placinta.
Acopera placinta cu un amestec de smantana, ou si sare, apoi da-o la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute.
Serveste placinta calduta, cu smantana alaturi si ardei iute.