Placinta de vinete este extrem de satioasa si poate fi consumata atat ca fel principal, cat si ca aperitiv, pe un platou de finger-food.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 vinete mici
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
100 g parmezan
50 g pesmet
50 g unt
50 ml ulei
1 lingura faina
sare
piper
Mod de preparare
Coace vinetele pe o tabla, apoi curata-le de coaja si lasa-le la scurs.
Intre timp, toaca ceapa marunt, apoi caleste-o in uleiul incins.
Cand incepe sa se aureasca, adauga vinetele scurse si tocate. Lasa acest amestec la foc mic timp de 10 minute, apoi da-l deoparte, la racit.
Peste amestecul de vinete si ceapa adauga ouale, parmezanul, usturoiul pisat, sare, piper si jumatate din cantitatea de pesmet.
Intr-o tava tapetata cu faina toarna aceasta compozitie, niveleaza-o bine si presara deasupra ei restul de pesmet.
Din loc in loc pune bucatele de unt.
Lasa placinta la copt, la foc mic, circa 30 de minute.
Tipul bucatariei
Internationala