Placinta ruseasca de peste

/ / Modificat: 2012-08-14
Placinta ruseasca de peste

Placinta ruseasca de peste se poate servi rece sau fierbinte, dupa preferinta.

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj

2 conserve ton (2X150 g)

250 g somon afumat

150 ml lapte

150 ml apa

1 foaie dafin

2-3 fire patrunjel

piper

sare

2 oua fierte

30 g unt

30 g faina

2 lingurite zeama de lamaie

nucsoara macinata

Mod de preparare

Lasa aluatul de foietaj la dezghetat, la temperatura camerei, iar intre timp pregateste umplutura de peste.

Pune laptele, apa, foaia de dafin, patrunjelul si putin piper intr-o craticioara la fiert. Adauga somonul bucati si lasa-l sa dea un clocot, apoi stinge focul si trage vasul de pe foc. Lasa-l 10 minute in acest amestec, apoi scurge-l si pastreaza lichidul.

Amesteca tonul cu ouale tocate cubulete, iar separat, topeste untul, adauga faina si prajeste un minut. Adauga lichidul in care a stat somonul si amesteca bine, pana ce se ingroasa sosul. Adauga zeama de lamaie, nucsoara, patrunjel.

Amesteca sosul alb cu amestecul de ton si somonul maruntit, apoi lasa totul la racit.

Pregateste o tava si tapeteaz-o cu hartie de copt, aseaza in ea jumatate din foietaj, apoi pune umplutura de peste. Acoper-o cu cealalta jumatate de foaie si da placinta la copt, la 200 de grade, circa 40 de minute.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Placinta Peste

Articole recomandate

Citeste si despre