Pui cu banane

/ / Modificat: 2012-05-15
Pui cu banane

Chiar daca mancarurile cu fructe nu au fost preluate la scara mare in bucataria romaneasca, trebuie precizat ca multe dintre aceste preparate sunt foarte sanatoase si gustoase.

Foto: australianbananas.com.au

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

400 g piept de pui dezosat

2 linguri ulei de susan

3 linguri sos de soia

1 lingura zahar brun

Pentru salsa

3 banane verzi, tocate marunt

1 lingurita fulgi de ardei iute

2 lingurite sos lime

1 lingurita menta tocata

2 lingurite coriandru

2 lingurite zahar brun

Mod de preparare

Taie pieptul de pui in fasii lungi, apoi pune-le la marinat, intr-un bol in care ai amestecat uleiul de susan, zaharul brun si sosul de soia.

Pune fasiile de piept de pui pe frigarui de bambus, apoi aseaza-le pe un gratar incins si lasa-le sa se rumeneasca. Ai grija ca din cand in cand sa stropesti frigaruile cu marinata in care a stat puiul.

Intre timp, pregateste o salsa cu banane si plante aromatice. Taie bananele cubulete, stropeste-le cu zeama de lime, fulgi de ardei, zahar brun si adauga menta si coriandru. Lasa salsa la frigider pana sunt gata frigaruile de pui.

Serveste frigaruile de pui cu salsa de banane.

Numar de portii

4

Taguri Banane Piept de pui

Articole recomandate

Citeste si despre