Quiche este un fel de tarta-placinta cu branza sarata care se prepara indeosebi in bucataria franceza.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 foaie de tarta precoapta
1 lingura de ulei de masline
250 g de bacon afumat, taiat in bucati
5 oua
250 ml de smantana lichida
150 ml lapte
140 g branza tip Gruyere sau Emmental
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade, iar intre timp incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste baconul timp de un minut.
Bate ouale impreuna cu smantana si laptele, apoi adauga branza rasa, sare si piper. Amesteca si jumatate din bacon, apoi, cu atentie, toarna compozita in forma de tarta precoapta, presarand deasupra restul de bacon.
Tarta se va mai coace la cuptor 35-40 de minute, pana ce umplutura e coapta si capata o culoare aurie. Las-o sa se raceasca usor inainte de a o scoate din tava.
Tipul bucatariei
Franceza