Rosiile pane sunt foarte delicioase si reprezinta o reteta simpla de sezon, ideala pentru micul-dejun. Se servesc cu felii de bagheta neagra alaturi sau focaccia.
Timp de preparare
25 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 rosii mari
100 g faina
sare
piper
50 g unt
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Spala rosiile in apa rece, apoi sterge-le cu un prosop curat.
Taie rosiile in felii potrivite, pe orizontala.
Separat, amesteca faina, sarea si piperul intr-un bol incapator.
Tavaleste feliile de rosii prin faina, apoi pune-le la prajit in uleiul si untul incins.
Lasa rosiile sa se rumeneasca pe fiecare parte, cate 2-3 minute. Scoate feliile de rosii la scurs, pe prosoape de hartie, astfel incat sa se absoarba excesul de grasime.
Trucuri
Serveste rosiile pane presarate cu verdeata deasupra.
Tipul bucatariei
Internationala