Rosiile umplute cu branza se pot pregati ca aperitive reci pentru petreceri, insa reprezinta si o alternativa pentru o cina usoara, de vara.
Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: Usor
Ingrediente
8 rosii micute
100 g branza de vaci
100 g telemea
50 g unt
1/2 legatura marar
sare, piper
Mod de preparare
Se spala rosiile, apoi li se taie capacul si se scobesc cu lingurita. Se lasa la scurs. Mararul se spala, se zvanta si se toaca marunt.
Branzeturile se dau prin sita fina de la masina de tocat, se amesteca cu untul frecat spuma si cu mararul. Se freaca bine compozitia pana se omogenizeaza. Se vor umple rosiile cu respectiva compozitie apoi si se aseaza pe foi de salata- puse pe platou.
Se da totul la rece, pana in momentul servirii. Optional, rosiile umplute se pot decora cu bucati de masline deasupra.
Tipul bucatariei: Internatioanala