Rulouri cu spanac si feta

/ / Modificat: 2012-08-21
Rulouri cu spanac si feta

Rulourile cu spanac si feta se servesc ca aperitive, alaturi de alte preparate, in cadrul petrecerilor cu bufet suedez si nu numai.

Foto: kuali.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

mediu

Ingrediente

300 g foi pentru placinta

200 g frunze de spanac spalate si uscate

200 branza feta

1 ou mare

marar, patrunjel

1 lingura ulei de masline

sare

piper

100 g unt topit

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinge uleiul, adauga spanacul si lasa sa se inmoaie. Scoate intr-o strecuratoare si toaca marunt spanacul, apoi pune-l intr-un bol mare.

Marunteste branza feta peste spanac si adauga oul, verdeturile tocate, sare si piper. Unge cu unt topit prima foaie si apoi pune-o si pe a doua peste prima si unge. Taie foile pe lung, in doua, pune o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasa o margine de 2 cm pe ambele parti.

Ruleaza aluatul peste umplutura cat sa o inchida, apoi pliaza ambele capete si continua sa rulezi ca si cum faci o tigareta. Repeta procesul cu celelalte foi.

Pune rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Feta Rulouri

Articole recomandate

Citeste si despre