Rulourile cu spanac si feta se servesc ca aperitive, alaturi de alte preparate, in cadrul petrecerilor cu bufet suedez si nu numai.
Foto: kuali.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
mediu
Ingrediente
300 g foi pentru placinta
200 g frunze de spanac spalate si uscate
200 branza feta
1 ou mare
marar, patrunjel
1 lingura ulei de masline
sare
piper
100 g unt topit
Mod de preparare
Intr-o tigaie incinge uleiul, adauga spanacul si lasa sa se inmoaie. Scoate intr-o strecuratoare si toaca marunt spanacul, apoi pune-l intr-un bol mare.
Marunteste branza feta peste spanac si adauga oul, verdeturile tocate, sare si piper. Unge cu unt topit prima foaie si apoi pune-o si pe a doua peste prima si unge. Taie foile pe lung, in doua, pune o lingura de umplutura de branza feta si spanac la capatul dreptunghiului de aluat, lasa o margine de 2 cm pe ambele parti.
Ruleaza aluatul peste umplutura cat sa o inchida, apoi pliaza ambele capete si continua sa rulezi ca si cum faci o tigareta. Repeta procesul cu celelalte foi.
Pune rulourile la cuptor 20-30 de minute, pana cand devin fragede si rumene.
Tipul bucatariei
Internationala