Daca intentionezi sa gatesti un preparat inedit pentru cei dragi, poti alege reteta noastra de rulouri vietnameze.
Foto: bbcgoodfood.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
10 foite de orez
200 g creveti decorticati
1 morcov tocat fideluta
50 g salata verde, taiata fideluta
1 lingurita busuioc proapat tocat
120 ml sos Pekin
apa
200 g taitei vietnamezi
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Pune taiteii la fiert, potrivit instructiunilor de pe plic, apoi lasa-i la scurs.
Umple un castron cu apa fierbinte, apoi inmoaie fiecare foaie de orez in apa.
Pune in mijlocul acesteia taitei, creveti, morcov, salata si busuioc.
Impacheteaza foaia, apoi ruleaz-o ca pe sarmale. Pune rulourile la prajit, in ulei incins, circa 3-4 minute.
Serveste rulourile cu sos Pekin, diluat in apa calda.
Tipul bucatariei
Vietnameza