Snitelul vienez este un preparat extrem de popular, care se pregateste rapid, fiind foarte apreciat pentru versatilitatea sa. Se poate consuma atat cald, cat si rece, ca fel principal alaturi de o garnitura de cartofi natur, cat si ca aperitiv.
Timp de preparare
30 min
Dificultate
usor
Ingrediente
2 bucati carne de vita
1 ou
2 linguri faina
2-3 linguri pesmet
sare si piper
1 sfert de lamaie
ulei
Mod de preparare
Curata bine carnea de vita si elimina zgarciurile. Bate-o cu un ciocan, pana cand grosimea carnii ajunge la jumatate fata de grosimea initiala.
Intr-un bol, amesteca faina cu putina sare si piper.
Separat, intr-un alt vas, bate oul cu o lingura de apa.
Trece fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si pesmet, apoi prajeste-le in baie de ulei si scoate-le pe o hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Poti servi snitelul vienez alaturi de o salata de cartofi, decorat cu lamaie.
Sursa foto: assets.sport.ro