Spuma de creveti cu ou si avocado este un aperitiv foarte gustos, care poate servi ca umplutura pentru clatite sarate, tarte sau chiar legume.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3 oua fierte
zeama de lamaie
100 g somon fume
150 ml lapte
1 fir ceapa
100 g creveti
1 lingura sos de soia
1 lingura sos Worcestershire
100 g mascarpone
2 albusuri
5 linguri smantana grasa
2 fructe avocado
1 plic gelatina
Mod de preparare
Scoate miezul fructelor de avocado cu ajutorul unei linguri, taie-l cubulete, apoi stropeste-l imediat cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Adauga ouale fierte si taiate cuburi la randul lor, somonul fiert in lapte, ceapa verde maruntita.
Mixeaza bine cu un blender, pana obtii o crema fina.
Separat, soteaza crevetii decorticati alaturi de o lingura de sos de soia si o lingura de sos Worcestershire.
Scoate crevetii si taie-i bucati, apoi adauga-i in amestecul obtinut anterior.
Pune gelatina la hidratat in apa rece.
Mixeaza albusurile spuma si adauga-le in compozitia anterioara. Pune si mascarpone, smantana si gelatina topita la bain-marie.
Toarna compozitia in formele preferate si da-o la frigider.
Serveste aceasta spuma cu felii de bagheta prajite sau biscuiti tip crackers si decor din felii de somon.