Tacos este unul dintre cele mai populare feluri de mancare mexicane si exista de secole, inca din epoca pre-hispanica. In cele din urma, tacos a castigat popularitate in Statele Unite, la sfarsitul secolului al XIX-lea, iar astazi exista multe tipuri diferite de tacos oferite in restaurantele, restaurantele, barurile si gospodariile locale.
Exista mai multe tipuri de tacos, insa astazi va propun o reteta de tacos de pui
Ingrediente:
- 250 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 ceapa tocata marunt
- 400 g rosii in bulion
- 400 g branza razuita (cheddar, mozzarella sau alt tip preferat)
- 4-6 tortillas
Mod de preparare:
- Gateste carnea de pui:
- Taie carnea de pui cubulete sau fasii.
- Incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu si adauga carnea. Gateste 5-7 minute pana devine aurie si bine facuta.
- Adauga ceapa:
- Pune ceapa tocata peste carne si soteaza 2-3 minute pana devine translucida.
- Adauga rosiile in bulion:
- Toarna rosiile in tigaie si amesteca bine.
- Condimenteaza cu sare, piper si, daca doresti, putin usturoi sau boia.
- Lasa sa fiarba 10 minute pana cand sosul scade usor.
- Incalzeste tortillas:
- Incalzeste-le intr-o tigaie uscata timp de 30 secunde pe fiecare parte sau in cuptor.
- Asambleaza tacos:
- Pune un strat de carne cu sos pe fiecare tortilla.
- Presara branza razuita deasupra (se va topi de la caldura carnii).
- Serveste:
- Poti adauga extra toppinguri, cum ar fi salata verde, avocado sau smantana, dar si asa este delicios!
Pofta buna!
Sursa: www.obio.ro
Sursa foto: freepik