Tarta cu ardei se serveste rece, ca aperitiv. Este o reteta savuroasa de vara, care se prepara foarte usor.
Foto: storyofakitchen.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Aluat
100 g unt
1 ou
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
200 g faina
Umplutura
1 lingura ulei de masline
1 ceapa, curatata si tocata
1 ardei gras galben
2 ardei grasi rosii
150 g urda (sau branza ricotta)
150 g iaurt simplu
3 oua
verdeata (optional)
sare, piper, dupa gust
Mod de preparare
Incinge cuptorul la foc mare (adica 220 de grade). Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de tarta.
Pentru aluat trebuie sa amesteci toate ingredientele, pana ce obtii un aluat omogen. Intinde aluatul si aseaza-l in forma de tarta. Inteapa tarta cu furculita, din loc in loc si da-o la copt pentru 8 minute.
Pentru umplutura este nevoie sa incingi uleiul de masline intr-o tigaie, apoi caleste ceapa 2-3 minute. Adauga apoi ardeii grasi, tocati cubulete sau felii subtiri. Caleste totul 5-6 minute. Intr-un vas, mixeaza branza apoi adauga iaurtul, ouale, sare si piper dupa gust. Intinde legumele peste aluat apoi toarna compozitia cu iaurt. Optional, poti adauga verdeata maruntita. Micsoreaza temperatura cuptorului la 180 de grade.
Da totul la copt 40-55 minute pana cand tarta e rumena.
Tipul bucatariei
Internationala