Tarta cu surimi

/ / Modificat: 2012-08-21
Tarta cu surimi

Tarta cu surimi este foarte satioasa si se aseamana cu quiche, traditionala placinta sarata din Franta.

Foto: nibbledish.com

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

250 g faina

75 ml ulei de masline

1 ou

1 lingura otet

1 praf de sare

Umplutura

200 g surimi

200 g smantana

75 g cascaval

2 oua

1 legatura marar

sare, piper

Mod de preparare

Ocupa-te mai intai de aluat. Astfel, pentru aluat, amesteci faina cu uleiul de masline, oul, un praf de sare, 2-3 linguri de apa calda si otetul si framanti aluatul 5 minute, apoi il dai la frigider pentru 30 de minute.

Intinde o foaie de aluat si aseaz-o intr-o forma rotunda unsa si tapetata, astfel incat sa se imbrace peretii 2 cm.

Bate smantana cu ouale, cascavalul si mararul tocat marunt si potriveste gustul de sare si piper si torna peste aluat.

Taie batoanele de surimi in bucati potrivite, pe care trebuie sa le asezi in forma peste amestecul de smantana. Da totul la cuptor pentru 45 de minute.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Tarta Surimi

Articole recomandate

Citeste si despre