Tartarul de somon cu avocado poate suna pretentios si complicat, insa in realitate, este un aperitiv extrem de simplu de facut, care inglobeaza doar alimente naturale si condimente delicioase. Face parte din familia mancarurilor raw (crude).
Timp de preparare
15 min. + 2 ore (frigider)
Dificultate
usor
Ingrediente
3 felii de somon afumat
1 avocado
1 lamaie (2 lime)
3 linguri de ulei de masline
1 buchetel de coriandru proaspat
1 buchetel de patrunjel proaspat
1 ceapa rosie mica
1 varf de cutit de pudra de chili
1 varf de cutit de chimion macinat
1 bagheta
sare
piper macinat
Mod de preparare
Taie somonul cubulete si pune-l intr-un bol. Toaca si avocado cubulete si amesteca-l cu coaja rasa de la lime sau lamaie, ceapa tocata marunt si 1/2 din cantitatile de coriandru si patrunjel.
Adauga condimentele si amesteca bine ingredientele. Mixeaza in blender ce a ramas din coriandru si patrunjel, 1/2 lingurita sare, uleiul de masline si zeama de la 1/2 lamaie (sau de la o limeta). Toarna sosul tartar peste cubuletele de somon, iar la sfarsit, adauga si mixul de avocado si amesteca bine.
Acopera bolul si baga-l la frigider 1-2 ore. Serveste tartarul cu somon si avocado pe felii de paine sau bagheta.