Tartele cu rosii sunt niste aperitive gustoase de vara, care pot fi servite calde sau reci, dupa preferinta.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 foaie aluat frantuzesc
5 rosii
2-3 linguri mustar
2 linguri ulei de masline
sare
busuioc uscat
100 g masline tocate (fara samburi)
Mod de preparare
Se lasa aluatul la decongelat si intre timp pregatesc formele de tarte: le ungi cu putin unt si le tapetezi cu faina.
Cu gura unui pahar sau a unei cesti tai foaia de aluat sub forma de cercuri si le asezi in formele special pregatite, apoi aceste tartute astfel pregatite vor fi unse cu un strat subtire de mustar.
Tai rosiile felii, le asezi in forma de tarta usor suprapuse, apoi poti pune si bucatele de masline. Tartele se stropesc cu uleiul de masline in amestec cu busuiocul uscat, apoi potrivesti de gust, adaugand si putina sare.
Se dau tartutele la copt, la foc mediu circa 25 minute. Se servesc tartele cu busuioc proaspat.
Tipul bucatariei
Internationala