Terina de branza cu somon este un aperitiv sofisticat, foarte bun pentru o masa festiva. Retata se pregateste simplu si rapid.
Timp de preparare
20 min.
Dificultate
mica
Ingrediente
600 g somon proaspat feliat
400 g crema de branza
150 ml smantana
1 lamaie
4-5 tulpini verzi de arpagic
2-3 fire de marar
1 lingura ulei de masline
sare si piper
amestec de plante aromatice
Mod de preparare
Amesteca bine crema de branza cu smantana, zeama de lamaie, firele de arpagic tocate marunt, mararul maruntit si condimentele. Unge o tava de chec cu ulei, apoi imbraca-i interiorul cu folie de plastic.
Aseaza pe peretii tavii si pe fundul ei feliile de somon, apoi umple tava cu amestecul de branza. La final, acopera toata compozitia cu felii de somon.
Lasa tava la frigider cel putin 3 ore. Rastoarna terina pe un fund de lemn si tai-o felii subtiri, pe care le poti aseza apoi pe felii de paine prajita.