Toast cu mazare si ou

/ / Modificat: 2025-01-28
Toast cu mazare si ou

O idee excelenta de mic dejun sau gustare, foarte sanatoasa si delicioasa.

Ingrediente:

  • 200 g mazare (congelata sau proaspata)

  • Jumatate de legatura de menta, tocata fin

  • Zeama de la 1 lamaie

  • Coaja rasa de la 1 lamaie

  • 1 lingura de ulei de masline

  • 2 felii de paine (preferabil integrale sau artizanale)

  • 2 oua posate

  • 1 varf de cutit de fulgi de ardei iute

  • Sare si piper, dupa gust


Instructiuni:

  1. Gatirea mazarii:
    Fierbe mazarea in apa clocotita cu un praf de sare timp de 3-4 minute (sau pana devine frageda). Scurge apa si transfera mazarea intr-un bol cu apa rece (pentru a pastra culoarea verde vibranta). Scurge din nou si pune mazarea intr-un blender sau robot de bucatarie.

  2. Prepararea piureului de mazare:
    Adauga peste mazarea gatita menta tocata, zeama si coaja rasa de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Mixeaza totul pana obtii o pasta groasa, dar usor texturata. Gusta si ajusteaza condimentele dupa preferinta.

  3. Pregatirea painii:
    Prajeste cele doua felii de paine in toaster sau intr-o tigaie, pana devin aurii si crocante.

  4. Posarea oualor:
    Adu la fierbere o cratita cu apa si o lingurita de otet. Redu focul pana cand apa ajunge la o fierbere usoara. Sparge ouale unul cate unul intr-o cana si toarna-le cu grija in apa. Fierbe-le timp de 3-4 minute, apoi scoate-le cu o spumiera pe un servetel de hartie pentru a scurge excesul de apa.

  5. Asamblarea toast-ului:
    intinde piureul de mazare pe fiecare felie de paine prajita. Asaza deasupra cate un ou posat. Presara fulgi de ardei iute, sare si piper dupa gust.

  6. Servire:
    Serveste imediat, garnisind optional cu frunze de menta proaspata sau cateva picaturi de ulei de masline.


Este un mic dejun sau pranz usor si savuros, perfect pentru zilele cand vrei ceva sanatos si rapid! 

Sursa foto: freepik

 

Taguri Oua alimentatie bebelusi Mazare alimentatie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre