Vinetele cu usturoi pot fi servite ca aperitiv sau ca garnitura, langa o friptura de pasare.
Foto: labonnebouche.wordpress.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 vinete
6 catei usturoi
sare
3 linguri faina
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Taie vinetele (curatate de coaja in prealabil) in felii groase cam de 1 cm, sareaza-le si pune-le la scurs pentru un sfert de ora.
Sterge-le de apa pe care o lasa, da-le prin faina si pune-le la prajit in ulei foarte bine incins.
Prajeste vinetele pe ambele parti, pana ce devin aurii. Scoate feliile de vanata pe hartie absorbanta si lasa-le sa elimine surplusul de ulei.
Intre timp, pregateste mujdeiul de usturoi.
Marunteste usturoiul si amesteca-l cu putina sare si apa.
Toarna mujdeiul obtinut peste vinete.
Serveste vinetele calde sau reci, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala