Vol-au-vent sunt niste apritive clasice care se regasesc pe mesele de sarbatoare si pot fi umplute cu diverse creme sarate. Iata reteta de vol-au-vent cu crema de branza.
Foto: visitflanders.co.uk
Timp de preparare
60 de minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 pachet aluat foitaj
1 ou
susan
250 g branza de vaci
50 g unt
2 linguri unt
sare
piper
verdeata (marar, codite ceapa verde)
Mod de preparare
Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Intre timp, pregateste crema de branza. Mixeaza branza de vaci cu smantana, pana obtii o crema fina si spumoasa. Adauga ceapa si mararul taiate marunt, apoi potriveste de gust cu sare si piper.
Intinde foaia de aluat, apoi cu o forma rotunda decupeaza cerculete in numar par. Jumatate dintre acestea decupeaza-le pe mijloc cu alta forma rotunda, dar mai mica. Formeza tunulete, dintr-un cerculet plin peste care ai asezat un cerculet cu decupaj in mijloc.
Foto: treatsbymartie.wordpress.com
Aseaza turnuletele de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu ou si presara susan. Da totul la copt, circa 20 de minute, la 175 de grade. Lasa vol-au-vent-urile la racit, pe un gratar.
Umple vol-au-vent-urile cu crema de branza si pastreaza-le la rece pana in momentul servirii.