Concentratul de lamai se pregateste din timp, pentru a fi pastrat un timp indelungat la rece, in frigider sau intr-o camara aerisita si racoroasa.
Timp de preparare
50 minute + 1 zi macerare
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg lamai
1,5 kg zahar
4 l apa
Mod de preparare
Se rad lamaile si peste coaja rasa se pun cateva linguri de zahar ca sa iasa uleiurile volatile.
Lamaile se storc, iar sucul rezultat impreuna cu pulpa si samburii se pune intr-un vas , se adauga zaharul si 2 litri de apa. Se agita de cateva ori, ca sa se dizolve zaharul si se lasa o zi la macerat.
A doua zi se trece sucul prin sita/tifon/strecuratoare, astfel incat sa ramana doar zeama.
Concentratul se pastreaza la frigider, iar cand va fi servit trebuie diluat cu apa plata/minerala. Sucul obtinut se serveste cu cuburi de gheata.
Tipul bucatariei
Internationala